ingwer - zingiber officinale

mi name isch ingwer. die meisten kennen mich aus der asiatischen küche...als knolle, eher dunkel...jo also beige. stark zitronig duftend und scharf im gschmack :-) i de asiatische länder bi ig eifach dehei und wird au viil brucht. egal ob chuchi oder massage me het mi eifach gärn. wenn du mi duesch ufschnide isch mini farb so goldgelb. doch lueget wie schön mini blüete sind. hend ihr das gwüsst??? 

 

ich kann diesem duft und geschmack kaum widerstehen. ehrlich gesagt...habe phasen wo ich ihn überall einsetze.

fleich. fisch. suppen. salat. getränke.

 

bin scharf doch nicht stechend und penetrant wie mein freund "peperoncino".

gebe dir wärme und helfe dir bei der verdauung.

 

wenn du ängstlich bist dann bin ich genau dein begleiter und muntermacher.

eifach uf der reis zum bispiel flugzüg oder speziell schiff a mi lutsche. so schänk i dir geborgenheit und du fülsch di grad sicher. chasch au en the mache und mi uf reis mitneh. das duet dim mägeli ganz guet.

 

eis vo mine lieblingsrezept wo ig de ingwer bruche.

 

peperoni. zucchetti grüen u gälb. asiastischs langstielgmües. "champinion" und bambussprosse. alles wäsche u schniede. ganz fiin.

 

fisch "dorschen" i ne pfanne mit wasser und e stück ingwer und lemongras, ganz wenig salz u sanft chöchle.


jasmin riis wisse und rote mit wasser u wenig salz köchle. 2 separati pfanne...de roti het einiges längers zum chöchle.

 

kokosnussöl ihr pfanne mit eim chnobli wärme.

sgmüess biifüege u wärme.

 

salz. ingwer. lemongrass.

 

e saftige löffel green oder red paste u kokosnussmilch. mängisch due ig no e sprutz vollrahm dezue.

 

am schluss due ig no de fisch bifüege....und de heissts nur no....gnüsse...niam niam.

 

nb. anstatt fisch...mach igs au mit fleisch. poulet in stückli schnide u abrötle.

denn wie obe witterfahre. und am schluss poulet no churz dri due u wärme :-))