suppehuen

also das isch sicher eis vo mine favoritte im winter.

 

es suppehuen bim bio buur chaufe...alles andere chasch grad vergässe. wird niemols die würkig ha...wie au!!!

 

mis rezäpt

suppehuen. ziebele ganz. tomate. lorbeerblätter. rüebli. hätöpfu. asiatische sellerie u ingwer. pfäffer. himmalaya salz und 2 würfeli chrütterbullion (nit gmüesbouillon). alles mit haneburger uffülle.

 

denn geit's los...uf voller stufe voll gas sprudle loh...bis fascht ke wasser meh drin isch. das cha scho paar stündli go.

denn das ganze no x wiederhole. also wasser uffülle und denn wieder vollgas.

 

den s'huen useneh mit em no sichtbare gemües ;-) und in 3-4 gläsli abfülle.

es isch hammer stark. doch denn hesch wirkli e chräftigi suppe. das heisst inklusive vorrot.

den die gläsli chasch bi bedarf eifach us dr gfrühri näh und mit wasser uffülle und dini suppe eifach gniesse. flädli, teigware, ris...chasch no ergänze.

du chasch es au us bouillon bzw. fond bruche für es fleischgericht.

 

zum fleisch passt super es mango cuttnei...ha srezäpt vom jamie olivier gmacht...isch hammer. koriander ha i wägloh, passt mir nit so, defür curcuma dezue u zibeli u weis nümmi genau was i zämegmixt han.

 

niamniam...en guette ;-)

casonsei

es uralts rezäpt vo mire nonna...hend mini mama und ig immer  um dwiehnachtsziit gmacht...gfrore...und am heilig obe gnosse.

 

tortelloni mit chürpis und amaretti-füllig in scharfer tomatesose

 

füllig.

chürpis und zwar die orangi...traditionelli. knapp weich choche.

amaretti. mahlen.

es ei.

parmesan reggiano. mahlen.

alts gmalenes brot. sälber mache und mahle.

salz. pfeffer. muskat.

alles guet vermische, darf nit zweich si.

 

teig.

eier. mähl. wasser. salz. ganz wenig natron.

 

tortelloni.

viereck. füllig dri. zumene drüeck forme. rand zäme abedrücke und guet luege, dass ke füllig useluegt.

und de zwei egge um de dume und zumene chäppli wiggle.

 

tomatesose.

si muess eifach scharf si. ganz ganz eifach. tomate salz und chili. stopp. süsch chunnt süesse nit zur gältig.

 

viil spass und en guette.

 

nb: mini ching het au immer gholfe...es isch euses vorwiehnachtsritual gsi mit immer de gliche wiehnachtsmusik im hintergrund.

öpfu kunfi

öpfle bio am beschte vomene ältere baum und biz süesslich.

mit schinti in schnitzel schnide.

alles i ne pfanne.

biz vanillezucker u zimt.

uf ca. 2 kg öpfel 200-300 gr. rohzucker.

alles chöchle...geit scho fasch 60 minute.

de i gläsli abfülle u gfrühre.

 

chasch für zum zmorge bruche. chueche mache. isch himmlisch zu fleischgricht.

 

eifach gnuss puuuuur!!